Voordelen van glas in de badkamer

Tegenwoordig kan een moderne inrichting van de badkamer eigenlijk niet zonder glas. Licht, transparantie, ruimtelijke effecten en natuurlijke tinten en materialen zijn op dit moment dé trend in de badkamer. En door glazen douchewanden te gebruiken, wordt dit extra geaccentueerd. Behalve voor losse glaswanden om een ruime inloopdouche te maken, kunt u ook kiezen voor complete en op maat gemaakte glazen cabines met douchedeuren. Maak nu gemakkelijk online een afspraak!

Mooi en praktisch gebruik van glas

In huis neemt de badkamer een steeds centralere plek in. Niet alleen worden persoonlijke woonstijlen in deze ruimte doorgetrokken, ook wordt er steeds vaker een extra badkamer of douchegelegenheid gecreëerd, bijvoorbeeld bij de slaapkamer of op zolder. Het is dan fijn als de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Met glas is dat mogelijk, want glazen spatwanden en cabines kunnen helemaal op maat worden gemaakt, zelfs onder een schuin dak. Deze kunnen ook met ruimtewinnende schuifdeuren of smalle deuren naar binnen of naar buiten worden uitgevoerd.

Vaak wordt getwijfeld over het gebruik van glas, omdat glas in de badkamer kwetsbaar lijkt. Maar dat hoeft niet. Tegenwoordig wordt badkamerglas gemaakt van gehard veiligheidsglas dat voldoet aan de hoogste normen. Dat geldt ook voor de U-profielen, glasklemmen en stabilisatiestangen voor de montage. Afhankelijk van de toepassing en de grootte van de glaswand of douchedeur, loopt de glasdikte uiteen van 8 mm tot 12 mm.

Badkamerglas trends

Door te kiezen voor transparant glas komt een moderne inrichting van de badkamer het beste tot zijn recht. Niet alleen zorgt het voor het meeste licht en een ruimtelijke effect, maar ook het zicht op tegels, sanitair en badkamermeubels blijft optimaal behouden. Niet onbelangrijk als er is gekozen voor bijzondere tegelmotieven, fraaie kranen of een mooie stortdouche!

Maar binnen de badkamer glas trends is er nog meer mogelijk. Zo kan een douchewand ook worden uitgevoerd in melkglas of gedeeltelijk met geëtst glas. Dat is prettig als enige privacy op prijs wordt gesteld. En wat dacht u van glas met een patroon? Bloemmotieven, geometrische vlakken, letters, het is allemaal mogelijk. Of laat een eigen tekening of tekst inetsen. Matglas, melkglas en glas met patroon zijn natuurlijk ook ideaal om in een badkamerraam te plaatsen, om zo inkijk te voorkomen.

Maatwerk badkamerglas

Bent u van plan de badkamer te verbouwen? Met glas zijn de mogelijkheden eigenlijk legio. Via de Kralingsche Glashandel kunt u vrijwel iedere douchewand, badwand of douchedeur op maat bestellen en laten monteren. Ook leveren we verschillende standaardmaten van glazen douchecabines en losse douchewanden waarmee u makkelijk een inloopdouche creëert. Is uw badkamer nog prima, maar wilt u alleen een oude glaswand of deurenset bij uw huidige bad of douchebak vervangen? Dan kunnen we dat ook voor u verzorgen.

Bezoek onze showroom

Meer badkamerglas trends ontdekken? U bent altijd welkom in onze showroom in Rotterdam. Niet alleen kunt u daar verschillende typen badkamerwanden bekijken, onze glasexperts staan ook voor u klaar om u van advies te voorzien. Neem nu contact op! Van maandag t/m vrijdag is de Kralingsche Glashandel open. U vindt ons in de Weteringstraat 245, 3061 PM Rotterdam. Bellen kan natuurlijk ook via 010 – 452 24 78.